Triatlon 2013

28.06.2013 12:15

 

S prvním letním víkendem se Bublava zaplnila sportovci každého věku. Dne 22. a 23. června proběhl 1. ročník triatlonu všech kategorií, který společně uspořádaly Ski klub Bublava a VSC Klingenthal.

V sobotu se na startu první disciplíny (plavání) na koupališti v Muldenbergu sešli dospělí borci, kteří se vrhli do studené vody na trať dlouhou 200m. Poté je čekalo 25 km na kolech kopcovitým terénem směrem na Bublavu, kde si zaběhli zhruba 5km v okolí obce. Do cíle dorazili unavení, ale spokojení se svými výkony. Sportovci na stupních vítězů dostali medaile a celkový vítěz obdržel Putovní pohár starosty obce Bublava.

V neděli vystřídali dospělé malí sportovci. V pěti kategoriích, rozdělených na chlapce a dívky, se soutěžního klání zúčastnilo téměř 80 dětí. Děti měly však změnu – disciplina plavání byla nahrazena překážkovou dráhou. Také délka a obtížnost závodních tratí byla pro jednotlivé kategorie rozdílná. Nejmladší závodníci (ročníky 2007 – 2010) absolvovali trasy běhu a na kole s „vodiči“, většinou z řad rodičů a pořadatelů. Každý ze sebe vydal všechno, ale jen ti nejlepší dostali za svůj výkon poháry a diplomy.

Nálada byla výborná, a i když se objevily slzičky ze zklamání a ohromného vyčerpání, již nyní se těšíme na další ročník.

Více obrázků z akce najdete v sekci fotogalerie.

 

Za Ski Klub Bublava R. Gottfriedová