Ohlédnutí za sezónou

01.04.2013 21:27

 

V letošní zimní sezóně byly lyžařské podmínky jako na houpačce. Přesto na kopcích ve Ski areálu Bublava proběhlo několik závodů.

Odložený závod „Novoroční vločka“, určený pro nejmenší závodnické naděje, se konal až první sobotu v únoru. V mrazivém slunečném dni se sjezdovka pod sedačkovou lanovkou zaplnila barevnými postavičkami proplétajícími se lesem branek. Všechny děti byly odměněny za účast, ty nejlepší obdržely medaile a diplomy.

Za necelý měsíc je vystřídaly větší děti v rámci série závodů Amer Sports Cup 2012 – 2013. Tohoto závodu se zúčastnily i děti ze sousedního Německa. Poměřily své síly a výsledky jim byly započítány do již zmíněného seriálu závodů.

V březnu se konaly hned dva závody: „O cenu SKB“ a zároveň finále „Karlovarského pohárku“ pro kategorii přípravka a předžactvo, a také závod „ Paralelní slalom o předvelikonoční vejce“ pro bublavské bafuňáře. Oba závody proběhly ve slunečních paprscích a v dobré náladě, na čemž jistě měli svou zásluhu i štědří sponzoři (Velkopekárna Lepič, Pekárna U Václava, paní M. Fojtíková a prodejna Tabák pana Š. Capa), kteří se značnou měrou podíleli na občerstvení všech zúčastněných.

Poslední sobotu v březnu se konal již tradiční „Poslední sjezd“ aneb závod smíšených družstev. Bylo to závodní rozloučení s letošní sezónou.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu všech závodů, a hlavně pak Ski Areálu Bublava za poskytnuté zázemí a HS ČR Okrsek Bublava za pomoc při organizaci a zdravotní zajištění závodů.

 

Za Ski Klub Bublava Mgr. R. Gottfriedová