Lyžařská sezóna skončila

01.04.2014 14:19

 

„Tento způsob zimy zdá se mi být poněkud nešťastným!“ Takto upravenými slovy klasika by se dal vyjádřit průběh letošní zimy. Mnoha lidem to nevadilo, nemuseli odklízet hromady sněhu a řešit jiné problémy spojené s bohatou sněhovou nadílkou. Pro nás, co se točíme kolem zimních sportů, to znamenalo nabourání plánů při získávání medailí a bodů v celkovém hodnocení závodníků i pořádání závodů.

Přesto jsme i v těchto nepříznivých podmínkách stihli uspořádat několik závodů v rámci AMER SPORT CUP 2014,  SKITTY CUP 2014 a závěrečné finále Karlovarského pohárku 2014. Za vydatnou pomoc patří náš dík SKI AREÁLU BUBLAVA, HS Bublava, Velkopekárně Lepič a ostatním sponzorům, jejichž zaměstnanci se starali o naše zázemí, plné žaludky a hladký průběh pořádaných akcí.

Další povedenou akcí byl dobový závod u příležitosti 100. výročí lyžařského sportu na Bublavě. Bohužel deštivé počasí a nedostatek sněhu odradily mnohé zájemce, a tak se na startu sešla jen skupina asi dvaceti závodníků. V dobových oděvech a na historických „ski“ absolvovali účastníci výstup na Aschberg, časovku a jízdu mezi slalomovými tyčemi. Promoklí a unavení zvítězili sami nad sebou, což byla pro ně vedle pamětního listu největší odměna.

Na závěr sezóny proběhl již  3. ročník závodu smíšených čtyřčlenných družstev „Poslední sjezd“.  Zúčastnilo se ho 22 družstev nejen z okolí, ale i ze sousedního Klingenthalu a nedalekých Nových Hamrů. V dešti a větru na posledních ostrůvcích sněhu jsme se rozloučili s letošní sezónou. Pevně doufáme, že ta příští bude k nám lyžařům přívětivější.

 

                                                                                           Za Ski klub Bublava R. Gottfriedová