Hodnocení Covid Bublavské běžky…

08.04.2021 20:50

Zimní sezona se nám pomalu a jistě blíží ke konci, alespoň tedy podle datumu, vánice venku ničemu takovému nenasvědčuje. Jistotu jednu však máme, že Bublavský okruh v letošní sezoně již určitě upravovat nebudeme (První Krušnohorská o.p.s.). Co z toho plyne? Můžeme směle zhodnotit experimentální projekt distanční Covid Bublavské běžky. Skromně mohu říci – jsem nadšen.

 

Jsem nadšen z toho, že:

- se pár lidí nenechalo situací zlomit a odhodlalo se k uspořádání novodobé distanční formy závodění

- se pár sportovců této výzvy zúčastnilo

- se Bublavský okruh rok od roku stává vyhledávanějším běžkařským okruhem

- zde byla pravidelně velmi kvalitně udržovaná stopa

- byla dlouhá sezona

- nám tento závod dal nové nápady k vylepšení tras v lokalitě kolem Rakušáku

- si všichni zúčastnění čas strávený na okruhu při poměřování sil na dálku nebo jen k dělání si radosti jisto jistě užili

- že se tato akce dostala do hledáčku budoucí žurnalistky

K hodnocení:

Už když jsme vyhlašovali letošní závod, tak bylo jasné, že nebude možné objektivně hodnotit jednotlivé výkony, protože se vždy jezdilo za rozdílných podmínek. Ale o absolutní časy v této době přeci vůbec nešlo. Šlo o nabití závodního pocitu, který zkrátka každý soutěživec k životu potřebuje. Bitka Míra, Tomáš, Milan 20.2.2021 byla určitě velmi zajímavá, myslím, že jsme všichni v různý čas jeli nadoraz. Následující den si nás pěkně povodil Jirka Hadrava, ale to již dobře víme, že jemu se rovnat nemůžeme :-) :-)  Parádní výkon předvedl i závodník označený se za ,,ten s tím hnusným domem,, :-)
Pravidelně se tohoto klání účastnil taktéž jeden sportovní klub VSK, což byla velká zábava. Parádní rozestupovou jízdu předvedla děvčata Martina, Radka, Lenka ….. Celkem pěkná je i účast dětí, některé byly ochotné si ráno před distanční výukou přivstat a jít zkusit zlepšit čas z předchozího dne, že Luky? Nejstarším závodníkem s několikanásobnou účastí Zdeněk a nejmladší účastník Kájík Kindrat jsou důkazem toho, že tento veřejný sranda závod je úplně pro všechny věkové kategorie. Pohledů ke hodnocení je tedy spousta, ale jedno je zřejmé – zvítězili jsme všichni.

Tabulka s výsledky je zde: https://docs.google.com/…ing

Co dál?

Věřím tomu, že příští Bublavská běžka proběhne již tradiční formou. Ale …………. Distanční forma se ukázala býti dobrou motivací k tréninku, takže předpokládám, že v příští sezoně otevřeme tuto možnost znovu a pojmeme ji jako přípravnou tréninkovou část na hlavní závod…..


A léto?

V létě přeci běžíme Bublavskou šestku, o které vás určitě budeme informovat.


Sportu zdar, Míra Račko, SKB